Počastite se ukusnom salatom od tjestenine bez glutena - s tjesteninom od graška! 🤩
Odlična kao hladan međuobrok ili kao prilog! 😋
Sastojci:
- 130 g tjestenine od graška
- 1 konzerva tunjevine
- ½ crvene, zelene i žute paprike
- 10 cherry rajčica
- 100 g feta sira
- 20 ml maslinovog ulja
- 20 ml vinskog octa
- 150 g kiselog vrhnja
- sol, papar, peršin
Postupak:
- Tjesteninu od graška skuhajte u vreloj slanoj vodi (vrijeme kuhanja je naznačeno na pakiranju).
- Papriku, rajčicu i feta sir sitno narežite.
- Tuni odcjedite ulje.
- Kad je tjestenina kuhana, stavite je u zdjelu, prelijte uljem i octom, dodajte kiselo vrhnje, tunjevinu, povrće, začine i dobro promiješajte.
- Pokrijte i stavite u hladnjak na najmanje 2 sata.