Sjećate li se još tiktok trenda baked feta pasta? 🤔
Mi smo ga apsolutno obožavali, pa smo ga odlučili vratiti ga u život!
Ali recept smo prilagodili tako da je bez glutena i obogaćen dodatnim sastojcima! 😋
Sastojci:
- 65 g tjestenine od leće
- 1 konzerva tunjevine
- 150 g feta sira
- 7 crnih maslina
- 15 cherry rajčica
- 10 ml maslinovog ulja
- grčki začini
- sol, papar
- svježi bosiljak
Postupak:
- U manju posudu za pečenje stavite rajčice i masline, prelijte uljem, pospite začinima i dobro promiješajte. U sredinu stavite kockicu feta sira, nekoliko puta preokrenite (da bude okruženo uljem i začinima) i sve zajedno stavite peći 30 minuta na 180°C.
- Za to vrijeme skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
- Izvadite pekač iz pećnice i kuhačom zgnječite rajčice i fetu. Dodajte ocijeđenu tunu, tjesteninu i nasjeckani bosiljak. Sve dobro promiješajte.