Često se nađete u situaciji da nemate vremena za kuhanje, a ipak želite dobro i zdravo jesti?
Tjestenina s tunjevinom svakako je jedno od jela koje nas može spasiti u takvim situacijama. Osim toga, podsjeća nas i na studentske dane, kada smo si ovo jelo vjerojatno priuštili bezbroj puta. 🍅
Sastojci:
- konzerva tunjevine
- mrkva
- paprika
- kukuruz
- sušene rajčice
- BIO rajčica
- integralna tjestenina
- luk
- sol
- češnjak u prahu
- papar
- mljevena crvena paprika
- mediteransko bilje
- ulje
- svježi peršin
- parmezan
Postupak:
- Luk, sušene rajčice i papriku sitno narežite. Naribajte mrkvu.
- Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi.
- Na žlici zagrijanog ulja popržiti suhe rajčice i luk. Kad luk zastakli dodajte tunu, mrkvu i papriku. Pržite još 5 minuta.
- Dodajte kukuruz i pasiranu rajčicu te kuhajte umak još 5 minuta.
- Dodajte začine po ukusu.
- Kada je tjestenina kuhana, dodajte je u tavu s umakom. Zatim dodajte par žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina. Maknite s vatre nakon 2 minute.
- Prebacite na tanjur, preko svega naribajte parmezan i pospite svježim peršinom.