Ova niskokalorična šarena salata s konjak tjesteninom, uljepšat će vam i tako dosadan dan, au njoj možete uživati potpuno bez grižnje savjesti! 🌈
Sastojci:
Za salatu:
- ¼ glavice crvenog kupusa
- ¼ glavice bijelog kupusa
- 1 mrkva
- 1 crvena paprika
- šalica edamamea
- 200 g tofua
- 1 mladi luk
- vezica peršina
- kikiriki
- BIO rezanci od konjak brašna 300 g
Za preljev od kikirikija:
- 2 pune žlice maslaca od kikirikija
- žlica soja umaka
- žlica rižinog octa
- sok od pola limuna
- 0,5 dl vode
- žlica slatkog čili umaka (ili meda)
- žlica sezamovog ulja
- češnjak u prahu
Priprema salate:
- Najprije narežite kupus, papriku, mladi luk i mrkvu na trakice. Odvojeno dajte kuhati edamame i konjak tjesteninu (3 minute). Nasjeckajte peršin.
- Tofu najprije dobro pritisnite nožem da uklonite višak tekućine. Narežite ga na kocke i začinite po želji. Možete koristiti sol, papar, papriku u prahu, kajenski papar, češnjak u prahu itd. Tofu popržite ne vrućem ulju (oko 10 minuta).
- Za preljev od kikirikija sve navedene sastojke stavite u staklenku, zatvorite i dobro promiješajte.
- Preostane vam samo još slaganje salate. Sve sastojke za salatu stavite u zdjelu, prelijte preljevom od kikirikija, pospite kikirikijem i dobro promiješajte.