Ponestaje vam ideja za keto jela i jela s malo ugljikohidrata? 🤔
Ovdje možete pronaći recept za odličan kruh od povrća koji je savršen za nadolazeće proljetne dane! 🤩
Osim toga, sadrži i bambusovo brašno koje je puno vlakana i bez glutena te daje kruhu finu hrskavost!
Sastojci:
- 2 tikvice (cca 450-500g)
- 2 srednje glavice crvenog luka
- 8 cherry rajčica
- 180 g bademovog brašna
- 20 g bambusovog brašna
- 100 g parmezana
- 1,5 žličica soli
- 1 žličica suhe majčine dušice
- 1/2 žličice paprike u prahu
- 6 žlica maslinovog ulja
- papar po ukusu
Postupak:
- Prvo operite i naribajte tikvice.
- Luk ogulite i narežite na sitne kockice.
- Rajčice operite i narežite na četvrtine.
- Narezano povrće stavite u veliku zdjelu zajedno sa začinima i 4 žlice maslinovog ulja i sve dobro promiješajte.
- Dodajte bademovo brašno, 10 g bambusovog brašna i parmezan i sve zajedno umutite rukama da se dobije homogena masa.
- Tijesto istresite na lim za pečenje, poravnajte (cca 1 cm debljine) i dodajte 2 žlice maslinovog ulja i 10 g bambusovog brašna.
- Tijesto pecite oko 45-50 minuta na 180 stupnjeva.
- Ohladite i uživajte!