Usuđujete li se probati ovu ljutu chili tjesteninu u kombinaciji s kozicama i rajčicama? 🍝 🍤 🍅
Ne brinite, one su taman onoliko ljute, pa uljepšaju svaki tanjur i dodaju malo boje vašoj kuhinji! 🌶️ ❤️
Sastojci (za 2 osobe):
- 120 g tjestenine s čilijem
- 150 g kozica
- 20 cherry rajčica
- 3 sušene rajčice u ulju
- 1 luk
- 3 češnja češnjaka
- čili pahuljice
- peršin
- sol, papar
- 1 dl bijelog vina
- 1 žličica šećera
- 2 žlice maslinovog ulja
- parmezan
Postupak:
- Najprije sitno narežite luk, češnjak, suhe i svježe rajčice.
- Na žlici ulja prvo na brzinu popržite kozice (cca. 5 minuta), posolite ih i dodajte čili pahuljice te stavite sa strane.
- Zatim u istu tavu dodajte još jednu žlicu ulja i na njemu popržite luk, dok ne postane proziran. Dodajte češnjak, rajčice, vino, začine, šećer i pržite dok se umak ne zgusne (cca. 10 min).
- U međuvremenu tjesteninu stavite tjesteninu u kipuću vodu.
- Kad je kuhana, u umak prvo umiješajte kozice, a zatim i tjesteninu s malo vode u kojoj se kuhala. Ostavite na vatri još 2 minute i dobro promiješajte.
- Poslužite s ribanim parmezanom.